Állítólag a csicseriborsónak nagyon hasonlít az íze a gesztenyéhez. Én pedig imádom a gesztenyét, de mivel jónéhány éve nem ettem - mivel a helyi adottságok csak egy borzasztóan mászkos, édes krémet biztosítanak belőle - így gondoltam ezzel a recepttel tesztelem, hogy a fenti állítás megállja-e helyét. Mondjuk azt, hogy a végeredmény nem is lett olyan rossz.
Hozzávalók:
- 250 g főtt csicseriborsó pürésítve
- 50 g darált mogyoró
- 20 g kakaópor
- 1 kis kupak rum
- édesítő / cukor ízlés szerint
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
- A hozzávalókat (kivéve a kókuszreszeléket) sima masszává gyúrjuk, és diónyi golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
+ ha egy kis (növényi) tejet adunk hozzá, akár krémként is használhatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.