TejLe

...avagy le a tejjel

Rumos-kakaós csicseriborsó golyók

Állítólag a csicseriborsónak nagyon hasonlít az íze a gesztenyéhez. Én pedig imádom a gesztenyét, de mivel jónéhány éve nem ettem - mivel a helyi adottságok csak egy borzasztóan mászkos, édes krémet biztosítanak belőle - így gondoltam ezzel a recepttel tesztelem, hogy a fenti állítás megállja-e helyét. Mondjuk azt, hogy a végeredmény nem is lett olyan rossz. 

img_5662_1280x1280.jpg

Hozzávalók:

  • 250 g főtt csicseriborsó pürésítve
  • 50 g darált mogyoró
  • 20 g kakaópor
  • 1 kis kupak rum
  • édesítő / cukor ízlés szerint
  • kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:

  • A hozzávalókat (kivéve a kókuszreszeléket) sima masszává gyúrjuk, és diónyi golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

+ ha egy kis (növényi) tejet adunk hozzá, akár krémként is használhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3212419623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása