deNyáron különösen szeretjük a gyümölcslevest (olyankor jól behűtve), sőt, néha megcseréljük a sorrendet, és desszertként fogyasztjuk. A hűvös idő beköszöntével viszont ugyanolyan finom lehet melegen tálalva is. Ez most is így volt, ezúttal maradékok felhasználása képpen született meg ez a mindenes leves.
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 400 ml víz
- 2 csapott evőkanál barna nádcukor
- 1 evőkanál pudingpor
- 1 evőkanál barna nádcukor
- 1/2 zöldcitrom leve és héja
- 1 nagyobb alma kockákra vágva
- pici víz
- 10-12 db aszalt datolya kimagozva, négyfelé vágva
- pici fahéj
Elkészítés:
- A kókusztejet kétszeresére hígítjuk a vízzel, és forrásig melegítjük.
- Közben a pudingport simára keverjük néhány evőkanál vízzel, és a cukorral, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük vele kicsit a forró kókusztejet. 1-2 percet főzzük, majd a tűzről levéve félretesszük.
- Egy serpenyőbe teszünk egy nagyobb evőkanál cukrot, rácsepegtetünk néhány csepp citromlevet, és hagyjuk karamelizálódni.
- Ekkor rátesszük a kockákra vágott almákat, kicsit pirítjuk, majd kevés vizet öntünk alá,
- Megszórjuk kevés fahéjjal, rádobjuk a datolyát, és pár percig főzzük, hogy az alma puhuljon, de maradjon roppanós. Időközben pótoljuk a vizet, nehogy leégjen, de a végére már ne sok vizet hagyjunk rajta.
- Az almát kisebb tálkákba szétosztjuk, és még melegen ráöntjük a pudingos kókusztejet, majd a tetejére citromhéjat reszelünk.
- Hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.