Annyira nem vagyok oda a sült banánért, olyannyira. hogy ez volt az első alkalom, hogy eljutott az agyamig, hogy ki is próbáljam. Meg a sütő már úgyis be volt gyújtva a heti kenyérsütés miatt, meg uzsonna idő is volt, úgyhogy, gondoltam, ez most minden plusz befektetés nélkül jó alkalom......meglepően ízlett az ánizsmaggal, és az enyhén karamellizált cukorral. Legközelebb serpenyős próba lesz.
Hozzávalók:
- banán
- kókuszolaj
- barna nádcukor
- ánizsmag
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsibe aljára alufóliát terítünk, vékonyan átkenjük kókuszolajjal, majd megszórjuk kevés nádcukorral.
- A banánokat meghámozzuk, majd keresztben és hosszában is kettévágjuk, ráhelyezzük őket az alufóliára.
- Megszórjuk egy kevés nádcukorral és ánizsmaggal, majd becsomagoljuk az alufóliába.
- 10-15 percig sütjük, majd néhány percig hagyjuk hűlni. Kicsomagoljuk, és tálkákba adagoljuk.
- Tejszínhabot vagy fagylaltot is kínálhatunk hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.