TejLe

...avagy le a tejjel

Keksz narancsvirágvízzel

A franciák előszeretettel használják a kis kék üvegcsés narancsvirágvizet, elsősorban palacsintatésztába, amely így aztán különleges aromát kap. Nekem elsősorban illatja adja egyediségét, az íze szerintem annyira nem meghatározó, habár tény, hogy nagyon el tudja rontani a sütinket, ha megszalad vele a kezünk. 

img_8683_jav_1024x692.jpg

Hozzávalók:

  • 8-10 púpos evőkanál rétesliszt
  • 4 púpos evőkanál barna nádcukor
  • 3 evőkanál puha kókuszzsír
  • 2 evőkanál narancsvirágvíz

Elkészítés:

  • A hozzávalókat annyi hideg vízzel összegyúrjuk, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  • A tésztát kb. fél centisre nyújtjuk, tetszőleges formára kiszúrjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 12 perc alatt világosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr7012956021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása