A franciák előszeretettel használják a kis kék üvegcsés narancsvirágvizet, elsősorban palacsintatésztába, amely így aztán különleges aromát kap. Nekem elsősorban illatja adja egyediségét, az íze szerintem annyira nem meghatározó, habár tény, hogy nagyon el tudja rontani a sütinket, ha megszalad vele a kezünk.
Hozzávalók:
- 8-10 púpos evőkanál rétesliszt
- 4 púpos evőkanál barna nádcukor
- 3 evőkanál puha kókuszzsír
- 2 evőkanál narancsvirágvíz
Elkészítés:
- A hozzávalókat annyi hideg vízzel összegyúrjuk, hogy jól formázható masszát kapjunk.
- A tésztát kb. fél centisre nyújtjuk, tetszőleges formára kiszúrjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 12 perc alatt világosra sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.