TejLe

...avagy le a tejjel

Puszedli

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

  • 300 g liszt
  • 110 g barna cukor
  • 60 g méz
  • 20 g kókuszzsír
  • 1 kisebb tojás
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1/2 tk. mézeskalács fűszer
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • kb. 1/2 dl víz

a mázhoz:

  • 1 tojás fehérje
  • 100 g porcukor

 

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  • A tésztából diónyi méretű golyókat formázunk, picit ellapítjuk a tetejüket, és közepesen forró sütőben világosra sütjük.
  • A tojásfehérjét pici sóval elkezdjük felverni, majd apránként adagoljuk hozzá a porcukrot, közben folyamatosan verve a habverővel, 
  • A világosra sült puszedlik tetejét belemártjuk a habba, vagy megmintázzuk a habbal a kekszek tetejét, majd visszatesszük a sütőbe pár percre rászárítani a habot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3215399146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása