Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
- 300 g liszt
- 110 g barna cukor
- 60 g méz
- 20 g kókuszzsír
- 1 kisebb tojás
- 1/2 tk. fahéj
- 1/2 tk. mézeskalács fűszer
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- kb. 1/2 dl víz
a mázhoz:
- 1 tojás fehérje
- 100 g porcukor
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
- A tésztából diónyi méretű golyókat formázunk, picit ellapítjuk a tetejüket, és közepesen forró sütőben világosra sütjük.
- A tojásfehérjét pici sóval elkezdjük felverni, majd apránként adagoljuk hozzá a porcukrot, közben folyamatosan verve a habverővel,
- A világosra sült puszedlik tetejét belemártjuk a habba, vagy megmintázzuk a habbal a kekszek tetejét, majd visszatesszük a sütőbe pár percre rászárítani a habot.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3215399146
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.