Nagyon sokáig kerestem egy ilyen jó püspökkenyér receptet, ami nem száraz, de biztosra jól átsül, nem lesz "mászkos". A belekevert gyümölcsök, csoki stb aránya szerintem pont így jó a tésztával, biztos, hogy minden harapásba kerül épp elegendő finomság. Ez tutira minden karácsonykor elkészül nálunk.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 140 g porcukor
- 100 g aprított dió
- 50 g mazsola
- 50 g aszalt gyümölcs
- reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál apróra tört csoki (elhagyható, ha tejmentesre szeretnénk)
- 2 evőkanál folyós lekvár
- 140 g liszt
- pici só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük és félretesszük kicsit.
- A tojások sárgáját krémesre keverjük a porcukorral, beleszórjuk a diót, mazsolát, aszalt gyümölcsöt, csokit, citromhéjat, és a lekvárt is, majd óvatosan keverjük hozzá a felvert habot.
- Szitáljuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, és keverjük csomómentesre. (Híg, de nem folyós masszát kell kapjunk).
- A formánkat alaposan vajazzuk és lisztezzük ki, és töltsük 2/3 részig a tésztával.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük (tűpróba!!), időközben előfordulhat, hogy le kell fedni alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
- Ha langyosra hűlt, kiborítjuk a formából.
- A tetejét bevonhatjuk csokival.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr8212419703
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.