Hozzávalók:
- néhány szelet frissen pirított kenyér
- csiperke gomba
- só, bors
- fokhagyma
- olívaolaj
- szójaszósz
- szeletelt sonka
- cukkini
- friss bazsalikom
Elkészítés:
- Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és rádobjuk a megmosott, felszeletelt gombát (ne tegyünk egyszerre túl sokat a serpenyőbe, hagy piruljon át egyenletesen mind), borsozzuk, majd többször átforgatva hagyjuk szépen megpirulni mindenhol - ne szárítsuk ki teljesen. Rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, egy pillanatig pirítjuk. Ekkor meglocsoljuk 1-2 evőkanál szójaszósszal (csak óvatosan, nehogy túl sós legyen tőle), majd kiszedjük, és melegen tartjuk.
- A serpenyőben ismét kevés olajat hevítünk, rádobjuk a vékonyra szeletelt cukkinit, megpároljuk/pirítjuk, míg megpuhul, és néhol aranybarna színt kap. Közben mellette megpiríthatjuk a kis szeletekre vágott sonkát is.
- A kenyérszeleteket megpirítjuk, (akár a serpenyőben visszamaradt olajra ráfordítva is átpiríthatjuk) bedörzsöljük fokhagymával, majd sorba rápakoljuk a gombát, sonkát, cukkinit, valamint kisebb friss bazsalikomleveleket.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr7014757625
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.