TejLe

...avagy le a tejjel

Gombás-cukkinis pirítós

 

img_3724.JPG

Hozzávalók:

  • néhány szelet frissen pirított kenyér
  • csiperke gomba
  • só, bors
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • szójaszósz
  • szeletelt sonka
  • cukkini
  • friss bazsalikom

Elkészítés:

  • Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és rádobjuk a megmosott, felszeletelt gombát (ne tegyünk egyszerre túl sokat a serpenyőbe, hagy piruljon át egyenletesen mind), borsozzuk, majd többször átforgatva hagyjuk szépen megpirulni mindenhol - ne szárítsuk ki teljesen. Rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, egy pillanatig pirítjuk. Ekkor meglocsoljuk 1-2 evőkanál szójaszósszal (csak óvatosan, nehogy túl sós legyen tőle), majd kiszedjük, és melegen tartjuk.
  • A serpenyőben ismét kevés olajat hevítünk, rádobjuk a vékonyra szeletelt cukkinit, megpároljuk/pirítjuk, míg megpuhul, és néhol aranybarna színt kap. Közben mellette megpiríthatjuk a kis szeletekre vágott sonkát is.
  • A kenyérszeleteket megpirítjuk, (akár a serpenyőben visszamaradt olajra ráfordítva is átpiríthatjuk) bedörzsöljük fokhagymával, majd sorba rápakoljuk a gombát, sonkát, cukkinit, valamint kisebb friss bazsalikomleveleket.

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr7014757625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása