TejLe

...avagy le a tejjel

Oliose - egy korzikai keksz

Ez a korzikai keksz igencsak kellemes meglepetés volt. Elsőként azért esett rá a választásom, mert se tojás, se vaj, se tejtermék nem kell hozzá. (Nagyon jó lesz olyan esetekre, amikor épp egyik sincs itthon :) Igaz, hogy nincs olyan gyorsan kész, mint egy hagyományos keksz, merthogy ezt keleszteni kell, de cserébe a végeredmény egy tökre fánk ízű aprósüti, amit ráadásul nem kell olajban sütni.

img_0773_1280x1276.jpg

Hozzávalók:

  • 350 g félbarna liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 12 g friss élesztő
  • 100 ml víz
  • 120 ml olívaolaj
  • barna porcukor a tetejére

Elkészítés:

  • Először összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzágyúrjuk a többit. Sima, ne ragacsos tésztát kapjunk.
  • Letakarva egy órát kelesztjük.
  • Ezután 1/2- 1 cm -esre nyújtjuk és kb. 3 x 10 cm-es darabokra vágjuk.
  • Egyik oldalát porcukorba forgatjuk, és a cukros oldalával felfelé tepsibe rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben először 10 percig, majs 170 fokon újabb 10 percig sütjük, míg enyhe, világos színt kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr4612415807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása