Ez a korzikai keksz igencsak kellemes meglepetés volt. Elsőként azért esett rá a választásom, mert se tojás, se vaj, se tejtermék nem kell hozzá. (Nagyon jó lesz olyan esetekre, amikor épp egyik sincs itthon :) Igaz, hogy nincs olyan gyorsan kész, mint egy hagyományos keksz, merthogy ezt keleszteni kell, de cserébe a végeredmény egy tökre fánk ízű aprósüti, amit ráadásul nem kell olajban sütni.
Hozzávalók:
- 350 g félbarna liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 12 g friss élesztő
- 100 ml víz
- 120 ml olívaolaj
- barna porcukor a tetejére
Elkészítés:
- Először összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzágyúrjuk a többit. Sima, ne ragacsos tésztát kapjunk.
- Letakarva egy órát kelesztjük.
- Ezután 1/2- 1 cm -esre nyújtjuk és kb. 3 x 10 cm-es darabokra vágjuk.
- Egyik oldalát porcukorba forgatjuk, és a cukros oldalával felfelé tepsibe rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben először 10 percig, majs 170 fokon újabb 10 percig sütjük, míg enyhe, világos színt kap.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.