TejLe

...avagy le a tejjel

Zsebes pita

img_8044.JPG

Hozzávalók kb. 12-15 darabhoz:

  • 450 g liszt
  • 310 ml langyos víz
  • 12 g olívaolaj
  • 12 g barna cukor
  • 7 g só
  • 25 g friss élesztő

Elkészítés:

  • A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. Egy olajjal kikent tálba tesszük, a tetejét is megkenjük vastagon olajjal, majd letakarva 90 percer kelesztjük.
  • A megkelt tésztát 12-15 darabra osztjuk, gombócokat formázunk (lehetőleg minél egyenletesebb legyen a felülete), és még 20 percet pihentetjük.
  • Eztán lisztezett felületen mindegyik gombócból kb.12-15 cm átmérőjű korongokat nyújtunk, és 5 percig letakarva kelni hagyjuk.
  • 240 fokra előmelegített légkeveréses sütőben sütjük. Melegítsünk elő a sütőben egy száraz tepsit is, amiben majd a pitákat sütjük. A pitákat először a lisztes oldalukkal lefelé süssük, egyszerre csak egy tepsit tegyünk a sütőbe. (a sütő tényleg legyen jól felmelegedve!)
  • A piták 2-3 után felfújódnak (ha minden jól megy), ekkor fordítsuk meg őket, és süssük tovább 2-3 percig.
  • Ízlés szerint megtöltjük.

 

Eredeti recept: FarkasVilmos

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3715433650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása