Hozzávalók kb. 12-15 darabhoz:
- 450 g liszt
- 310 ml langyos víz
- 12 g olívaolaj
- 12 g barna cukor
- 7 g só
- 25 g friss élesztő
Elkészítés:
- A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. Egy olajjal kikent tálba tesszük, a tetejét is megkenjük vastagon olajjal, majd letakarva 90 percer kelesztjük.
- A megkelt tésztát 12-15 darabra osztjuk, gombócokat formázunk (lehetőleg minél egyenletesebb legyen a felülete), és még 20 percet pihentetjük.
- Eztán lisztezett felületen mindegyik gombócból kb.12-15 cm átmérőjű korongokat nyújtunk, és 5 percig letakarva kelni hagyjuk.
- 240 fokra előmelegített légkeveréses sütőben sütjük. Melegítsünk elő a sütőben egy száraz tepsit is, amiben majd a pitákat sütjük. A pitákat először a lisztes oldalukkal lefelé süssük, egyszerre csak egy tepsit tegyünk a sütőbe. (a sütő tényleg legyen jól felmelegedve!)
- A piták 2-3 után felfújódnak (ha minden jól megy), ekkor fordítsuk meg őket, és süssük tovább 2-3 percig.
- Ízlés szerint megtöltjük.
Eredeti recept: FarkasVilmos
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3715433650
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.