Elvileg nagy divatja van most az ilyen nyers, vegán szeleteknek. úgyhogy gondoltam, divatolok már én is egy kicsit, nehogy lemaradjak valami jóról :) . Habár ezek tán ilyen össze-vissza csokis rétegekkel, meg csokival a tetején igazán menők, de mivel mostanság erősen hanyagolom a csokit arcbőröm épsége miatt - a karobőrületbe meg még nem vetettem bele magam - így aztán ez lett belőle, kávés. De szerintem jó lett.
Hozzávalók 4 szelethez:
a kávés réteghez:
- 10 evőkanál darált zabpehely
- 2 evőkanál agave szirup
- 1,5 evőkanál instant kávé 2 evőkanál meleg vízben feloldva
- 3/4 dl kókusztejszín
a kókuszos réteghez:
- 10 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál agaveszirup
- kb. 1 dl kókusztejszín
Elkészítés:
- A kávés réteghez összegyúrjuk a zabpelyhet, az agave szirupot, és a feloldott kávét annyi kókusztejszínnel, hogy egy formázható masszát kapjunk. Ezt a masszát egy sütőpapírral ellátott forma aljára nyomkodjuk úgy, hogy kb 1,5 cm vastag legyen. Hűtőbe tesszük.
- A kókuszos réteghez összekeverjük a kókuszreszeléket és az agave szirupot annyi kókusztejszínnel, hogy formázható masszát kapjunk. és a kávés réteg tetejére kenjük.
- Visszatesszük a hűtőbe legalább 1 órára mielőtt felszeletelnénk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.