- rozslisztből
Gyors vendégvárónak készült. A bazsalikom pedig még mindig olyan szép, friss leveleket hoz az ablakban, így gondoltam, kerüljön bele az is, a hűtőben pedig még volt egy fél csomag sonka felbontva, Úgyhogy ezek mind szépen mentek bele, Aztán pedig jó ropogósra sütöttem.
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
- 7 púpos evőkanál rozsliszt
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
- 100 g apróra vágott sonka (elhagyható)
- 2 evőkanál puha kókuszzsír
a tetejére:
- nagyszemű só
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, és egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
- A kekszek tetejét enyhén vizes ecsettel átkenjük, és megszórjuk őket nagyszemű sóval.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb.15-20 percig sütjük őket, hogy jó ropogósak legyenek.
- Ne tartsuk őket lezárt dobozban, mert visszapuhulnak.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr5012956043
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.