TejLe

...avagy le a tejjel

Bazsalikomos-sonkás ropogós
- rozslisztből

Gyors vendégvárónak készült. A bazsalikom pedig még mindig olyan szép, friss leveleket hoz az ablakban, így gondoltam, kerüljön bele az is, a hűtőben pedig még volt egy fél csomag sonka felbontva, Úgyhogy ezek mind szépen mentek bele, Aztán pedig jó ropogósra sütöttem. 

img_8784_jav_1024x692.jpg

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:

  • 7 púpos evőkanál rozsliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 100 g apróra vágott sonka (elhagyható)
  • 2 evőkanál puha kókuszzsír

   a tetejére:

  • nagyszemű só

 

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, és egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  • A kekszek tetejét enyhén vizes ecsettel átkenjük, és megszórjuk őket nagyszemű sóval.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb.15-20 percig sütjük őket, hogy jó ropogósak legyenek.
  • Ne tartsuk őket lezárt dobozban, mert visszapuhulnak.

img_8746_jav_1024x692.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr5012956043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása