Nagy kedvencem lett reggelire, uzsonnára a granola is. Azonban a bolti, túl cukros, adalékos változatokat nem nagyon kedvelem, nem mellesleg pedig egyáltalán nem olcsók. Rengeteg ízben elkészíthető, mikor, mi van otthon. Most nálam éppen így...Az egyetlen baj vele, hogy még ki sem hűlik rendesen, mire a fele el is fogyott :)
Hozzávalók:
- kb. 150 g zabpehely
- aszalt gyümölcsök (nálam most datolya, mazsola, és sárgabarack)
- kókuszreszelék
- kb. 2 evőkanál kókuszolaj
- kb. 2 evőkanál kókusztejszín
- kb. 2 evőkanál lekvár/méz
- ízlés szerint durvára tört csoki/mogyoró/dió stb.
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverjük (kivéve a kókuszreszeléket és a mazsolát, mert azok gyorsan megégnek), egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és eligazítjuk rajta egyenletesen, és 150-160 fokra előmelegített sütőben sütni kezdjük.
- Időnként kevergetjük, de hagyjuk néhol egymáshoz ragadva a hozzávalókat.
- Amikor elkezd pirulni, keverjük hozzá a kókuszreszeléket és a mazsolát is, majd pirítsuk tovább egy kicsit.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.