Ugyanazokat az ízeket többféle sütiben bevetve is tarthatunk változatosságot. A mák-citrom már volt kekszben, golyóban, pitében, most meg egy kevert sütiben, és mindig egy kicsit mást ad. Amúgy hiába, jók ezek a kevert sütik...mindent csak gyorsan összekutyulunk, aztán mehet a sütőbe.
Hozzávalók:
- 110 g kókuszzsír
- 150 g barna cukor
- 3 tojás
- 250 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 40 g darált mák
- 2 citrom leve és reszelt héja
a süti tetejére:
- 60 g barna cukor
- pár csepp citromlé
- kandírozott citromdarabok
Elkészítés:
- A puha kókuszzsírt felverjük a cukorral egy kézi habverő segítségével. majd a tojásokat is hozzákeverjük apránként felváltva a sütőporral elkevert liszttel.
- Végül belekeverjük a mákot, és a citrom levét és reszelt héját.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt kenyérformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb 50 -60 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha szükséges, időközben lefedjük alufóliával, hogy nehogy megégjen.
- Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt kivesszük a formából, és teljesen kihűtjük.
- Közben elkeverjük a cukrot pár csepp citromlével, hogy sűrű, de folyós keveréket kapjunk, majd a sütink tetejére öntjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr8213885392
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.