Valahonnan maradt felbontva egy kis kókusztejszín, így gondoltam, felhasználom az uzsonnához. de kipróbálok valami újat. Így jött ezeknek a kis töltött kekszeknek az ötlete, és ezért is lett csak ilyen kis adag. Egyrészt ennyi tejszín volt, másrészt, mert tesztpéldányok voltak. Azóta viszont nagyon megszerettem, úgyhogy azért ennél mostmár több szokott készülni.
Hozzávalók:
a kekszhez (3 x 2 db-hoz):
- 8 púpozott evőkanál darált zabpehely
- 2 púpozott evőkanál barna nádcukor
- 3 púpozott evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál puha kókuszzsír
- kb. 1 teáskanál víz
a töltelék:
- 1 dl kókusztejszín
- (barna nádporcukor)
Elkészítés:
- Először is habbá verjük a jól lehűtött kókusztejszínt. Nekem cukor nélkül is elég édes volt a keksszel együtt, de ha valaki nagyon édesszájú, felverheti a tejszínt egy pici porcukorral együtt. Ha ez megvan, betesszük a hűtőbe, amíg a keksz elkészül.
- A keksz hozzávalóit összekeverjük, csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a tészta összeálljon, és ne morzsálódjon.
- A kezünkkel kekszeket formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
- 170 fokra előmelegített sütőben kb. 6-8 perc alatt világosra sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni.
- Ezután a kekszek felére (3 db-ra) kanalazunk a kókusztejszínből, majd mielőtt rátennénk egy másik kekszet, visszatesszük a hűtőbe egy fél órára tovább dermedni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.