Azon gondolkoztam, hogy az kukoricagrízt nem csak tejbegrízhez kéne felhasználni - mondjuk nagyon jó ám ahhoz is - , hanem valahogy máshogy is be kéne vetni. Na mondjuk, tudom, hogy nagyanyáink még köretként is ették - meg most kezd is visszajönni ez a szokás -, de meglepően én inkább édességben gondolkozom. Így most ebben a kekszben a liszt egy részét váltotta ki ,amitől az jó kis ropogós lett.
Hozzávalók:
- 100 g kókuszzsír
- 80 g barna cukor
- 1 kávéskanál narancsvirág víz
- 1 narancs reszelt héja
- 2 tojás
- 165 g liszt
- 80 g polenta
- dió apróra vágva (elhagyható)
Elkészítés:
- A puha kókuszzsírt felverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a narancshéjat, narancsvirág vizet.
- Apránként elkeverjük benne a lisztet és a polentát. (apróra vágott diót is keverhetünk bele)
- Egy nagylyukú habzsák segítségével (vagy csak simán kanállal) korongokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.
- Pár percig hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük a tepsiből.
Eredeti recept: Marabout cuisine
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.