TejLe

...avagy le a tejjel

Narancsos polenta keksz

Azon gondolkoztam, hogy az kukoricagrízt nem csak tejbegrízhez kéne felhasználni - mondjuk nagyon jó ám ahhoz is - , hanem valahogy máshogy is be kéne vetni. Na mondjuk, tudom, hogy nagyanyáink még köretként is ették - meg most kezd is visszajönni ez a szokás -, de meglepően én inkább édességben gondolkozom. Így most ebben a kekszben a liszt egy részét váltotta ki ,amitől az jó kis ropogós lett.

img_3734_biscuit_polenta_orange.JPG

Hozzávalók:

  • 100 g kókuszzsír
  • 80 g barna cukor
  • 1 kávéskanál narancsvirág víz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 tojás
  • 165 g liszt
  • 80 g polenta
  • dió apróra vágva (elhagyható)

img_3750.JPG

Elkészítés:

  • A puha kókuszzsírt felverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a narancshéjat, narancsvirág vizet.
  • Apránként elkeverjük benne a lisztet és a polentát. (apróra vágott diót is keverhetünk bele)
  • Egy nagylyukú habzsák segítségével (vagy csak simán kanállal) korongokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.
  • Pár percig hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük a tepsiből.

 

Eredeti recept: Marabout cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3713885330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása