TejLe

...avagy le a tejjel

Rakott krumpli

img_8716_1022x1024_bazsalikomos_kolestejszines_rakott_krumpli.jpg

Nos, ez igazán nem egy nagy ördöngősség, és nem is egy nagy változás az eredeti recepthez képest, de nagy kedvencem a rakott krumpli.

Hozzávalók:

  • kb. 8-10 közepes méretű burgonya
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 1 db fehér paprika
  • 2 db paradicsom
  • egy kb. 20-25 cm-es csipős, paprikás szárazkolbász
  • 3 db főtt kemény tojás
  • 2-3 dl növényi tejszín (nálam most kölestejszínnel készült)
  • 1 ek. liszt
  • pici zsír
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:

  • A burgonyákat egészben feltesszük főni, de csak félig főzzük meg őket. Ha kissé kihűltek, 65-8 mm-es szeletekre vágjuk.
  • A hagymát, paprikát, paradicsomot, kolbászt, főtt tojást vékony karikákra vágjuk.
  • Egy tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd sorban belepakoljuk a felszeletelt hozzávalókat egymást váltakoztatva.
  • A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, és leöntjük vele a zöldségeket. Az egészet megszórjuk zsemlemorzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr8515341150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása