Nos, ez igazán nem egy nagy ördöngősség, és nem is egy nagy változás az eredeti recepthez képest, de nagy kedvencem a rakott krumpli.
Hozzávalók:
- kb. 8-10 közepes méretű burgonya
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 1 db fehér paprika
- 2 db paradicsom
- egy kb. 20-25 cm-es csipős, paprikás szárazkolbász
- 3 db főtt kemény tojás
- 2-3 dl növényi tejszín (nálam most kölestejszínnel készült)
- 1 ek. liszt
- pici zsír
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A burgonyákat egészben feltesszük főni, de csak félig főzzük meg őket. Ha kissé kihűltek, 65-8 mm-es szeletekre vágjuk.
- A hagymát, paprikát, paradicsomot, kolbászt, főtt tojást vékony karikákra vágjuk.
- Egy tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd sorban belepakoljuk a felszeletelt hozzávalókat egymást váltakoztatva.
- A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, és leöntjük vele a zöldségeket. Az egészet megszórjuk zsemlemorzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr8515341150
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.