Jó múltkorában rászántam magam, hogy vegyek rizslisztet, úgy láttam elég népszerű , nerthát ugye gluténmentes, de nem igarán voltam biztos a dolgomban, meg abban se hogy ízleni/tetszeni fog a végeredmény, úgyhogy halogattam a dolgot. Aztán mostmár tényleg úgy voltam vele, hogy ne álljon ott a szekrényben,, és kerestem egy receptet, ami teljes egészében csak rizslisztet használ. Így bukkantam rá erre a tök egyszerű kevert sütire, aminek meglepően jó állaga és íze lett. Eredetileg kerek tortaformában készül lekvárral betöltve, de készítettem már kenyérformában is, így csak utólag, szeletelve kenjük meg lekvárral a reggelinél.
Hozzávalók:
- 120 g puha kókuszzsír
- 120 g barna cukor
- 150 g rizsliszt
- 3 tojás
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál szójajoghurt
Töltelék:
- tetszőleges lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőnket előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel).
- Egy kb 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- Az összes hozzávalót egy tálban elektromos habverővel simára keverjük, majd beleöntjük a tortaformába, elsimítjuk a tetejét, és betoljuk a sütőbe.
- Kb. 40 perc alatt készre sül (tűpróba!- nekem kb félidőnél le kellett takarnom egy alufóliával, hogy ne égjen meg).
- Ha kihűlt kettévágjuk, és megtöltjük lekvárral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.