Ha valaki megkérdezi tőlem - soha senki nem kérdezte :) - hogy szerintem mi az igazi házi süti, a nagymamás süti, akkor biztos, hogy elsőre az almás pite jut eszembe. Biztosan minden családban elkészül, a recept talán nagymamáról unokára száll, és persze minden háznál kicsit talán másképp sütik...és egyszerűen abbahagyhatatlan, olyan "kéne még" íze van. és tutira legalább egy óriás tepsivel készül egyszerre....és elég sokszor...mégse unjuk meg :)
A tészta itt található: mákos pite
(esetleg egy késhegynyi sütőport is tehetünk a tésztába.)
A töltelék:
- kb. 6-7 db alma lereszelve
- ízlés szerint barna cukor és fahéj
Elkészítés:
- A tésztát megfelezzük, mindkettőt kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk. Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsink aljára fektetjük - hagyhatunk egy kis peremet is. Villával megszúrkáljuk a tésztát.
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd kissé kinyomkodjuk a levét. Egyenletesen szétoszlatjuk a tepsibe fektetett tésztánkon, majd ráterítjük a másik kinyújtott tésztát, és ezt is megszúrkáljuk.
- A kimaradt tojásfehérjével lekenjük a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőbe csúsztatjuk, és készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.