Az almás után itt a meggyes változat. Minden ugyanaz, csak a töltelék változott, meg most rácsos lett a teteje - csak a képen nem annyira látszik.
Hozzávalók egy kb. 25 x 25 cm-es tepsihez:
tészta:
- 125 g vaj vagy 100 g kókuszzsír
- 125 g barna cukor
- 250 g liszt
- 2 tojássárgája
- 1 csipet só
- pici víz vagy tej
- 1 késhegynyi sütőpor
töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- barna cukor
- őrölt fahéj
Elkészítés:
- Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, és egy csipet sóval, és a tojássárgájával omlós tésztát gyúrunk.
- Egy órára betesszük a hűtőbe pihenni.
- A tésztát kétfelé vesszük, és mindkettőt a tepsink méretéhez kinyújtjuk. Az egyik lapot a kivajazott-kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsi aljára fektetjük, vékonyan meghintjük zsemlemorzsával.
- Egyenletesen eloszlatjuk rajta a lecsepegtetett, kimagozott meggybefőttet, vékonyan meghintjük fahéjas cukorral, majd ráterítjük a másik tésztalapot.
- A tészta tetejét villával megszúrkáljuk. majd a kimaradt tojásfehérjét enyhén felverjük, és megkenjük vele a süti tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr1113882974
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.