TejLe

...avagy le a tejjel

Meggyes pite

Az almás után itt a meggyes változat. Minden ugyanaz, csak a töltelék változott, meg most rácsos lett a teteje - csak a képen nem annyira látszik. 

img_2828_1235x1280.jpg

Hozzávalók egy kb. 25 x 25 cm-es tepsihez:

tészta:

  • 125 g vaj vagy 100 g kókuszzsír
  • 125 g barna cukor
  • 250 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • pici víz vagy tej
  • 1 késhegynyi sütőpor

töltelék:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • barna cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

  • Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, és egy csipet sóval, és a tojássárgájával omlós tésztát gyúrunk. 
  • Egy órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  • A tésztát kétfelé vesszük, és mindkettőt a tepsink méretéhez kinyújtjuk. Az egyik lapot a kivajazott-kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsi aljára fektetjük, vékonyan meghintjük zsemlemorzsával.
  • Egyenletesen eloszlatjuk rajta a lecsepegtetett, kimagozott meggybefőttet, vékonyan meghintjük fahéjas cukorral, majd ráterítjük a másik tésztalapot.
  • A tészta tetejét villával megszúrkáljuk. majd a kimaradt tojásfehérjét enyhén felverjük, és megkenjük vele a süti tetejét.
  • 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr1113882974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása