TejLe

...avagy le a tejjel

Narancsos morzsasüti

A morzsasüti pont jól jön olyankor, amikor nincs időnk/kedvünk/helyünk :) tésztanyújtogatással tölteni az időt....csak gyorsan összegyúrjuk a hozzávalókat, tepsibe morzsoljuk, és kész...legalábbis ennél a poharas verziónál...

img_8803_1023x1024_narancsos-kokusztejszinhabos_morzsa.jpg

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 100 g barna cukor
  • 80 g puha kókuszzsír/vaj (vajjal mégiscsak finomabb)
  • 50 g darált/ durvára tört dió/mogyoró
  • 1 teáskanál fahéj
  • a tálaláshoz narancs, porcukor, kókusztejszín

Elkészítés:

  • A lisztet elkeverjük a cukorral, fahéjjal és a dióval, majd gyord mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a kókuszzsírt/vajat, és összegyúrjuk a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe morzsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.
  • Egy tálba öntjük a hideg kókusztejszínt, ízlés szerint porcukorral édesítjük, és botmixerrel felverjük.
  • Egy pohárba rétegezzük a tésztamorzsát, a kockákra vágott narancsot, és a kókusztejszínt.

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr8214757607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása