A morzsasüti pont jól jön olyankor, amikor nincs időnk/kedvünk/helyünk :) tésztanyújtogatással tölteni az időt....csak gyorsan összegyúrjuk a hozzávalókat, tepsibe morzsoljuk, és kész...legalábbis ennél a poharas verziónál...
Hozzávalók:
- 150 g liszt
- 100 g barna cukor
- 80 g puha kókuszzsír/vaj (vajjal mégiscsak finomabb)
- 50 g darált/ durvára tört dió/mogyoró
- 1 teáskanál fahéj
- a tálaláshoz narancs, porcukor, kókusztejszín
Elkészítés:
- A lisztet elkeverjük a cukorral, fahéjjal és a dióval, majd gyord mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a kókuszzsírt/vajat, és összegyúrjuk a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe morzsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.
- Egy tálba öntjük a hideg kókusztejszínt, ízlés szerint porcukorral édesítjük, és botmixerrel felverjük.
- Egy pohárba rétegezzük a tésztamorzsát, a kockákra vágott narancsot, és a kókusztejszínt.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr8214757607
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.