Ezer éve már annak, hogy utoljára elővettem a kuglófformát. Az is igaz, hogy ha ez végülis megtörténik, akkor mindig ugyanahhoz a recepthez nyúlok ..... hiába ... szeretem a jól bevált dolgokat. A recept nagyon egyszerü, tulajdonképpen egy alaprecept....és ami még jó benne, hogy alapjáraton, minden változtatás nélkül is tejtermékmentes.
Hozzávalók:
- 4 tojás kettéválasztva
- 220 g barna cukor
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 púpozott evőkanál kakaópor (elhagyható)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
- Alaposan kizsírozzuk-kilisztezzük a kuglófformánkat.
- A tojásfehérjét egy gépi habverő segítségével kemény habbá verjük, majd félretesszük. (én mindig előbb felverem a fehérjét, így nem kell kétszer elmosogatni a habverőt,)
- A tojássárgáját egy másik tálban habosra keverjük a cukorral, majd a vizet és olajat is hozzáadva tovább verjük a habverővel.
- Ezután a tojássárgához keverjük az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, sót és citromhéját, majd a felvert fehérjét is hozzáadva egy lapáttal óvatosan simára keverjük.
- A tészta felét a formába öntjük, a maradékhoz hozzákeverjük az átszitált kakaóport. majd a másik tészta tetejére öntjük. Egy villával bele-belekeverünk a tésztába. hogy márványos legyen.
- Sütőbe tesszük, és kb 50 perc alatt készre sütjük. (tűpróba) - ha szükséges, letakarjuk közben alufóliával, nehogy megégjen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.