TejLe

...avagy le a tejjel

Köményes-mazsolás édes keksz

Elsőre elég furcsán hangzik, de ha jól belegondolok. a köménynek van egy kis édeskés aromája, ami miért is ne passzolhatna akár valami sütivel is. Ráadásul én nagyon szeretem a köményt (a simát (?), a rómait nem annyira), úgyhogy nagy kiváncsisággal próbáltam ki most egy kekszben mazsolával párosítva...és ízlett.  

img_1051_1024x1023.jpg

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt/vagy durvára tört kömény
  • 1 citrom reszelt héja
  • 70 g barna nádcukor
  • 70 g kókuszzsír
  • 50 g mazsola
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál növényi tej/víz

Elkészítés:

  • Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a többit is hozzáadva rugalmas, nem ragacsos tésztát gyúrunk.
  • Kb. fél centisre nyújtjuk, tetszőleges formára kiszúrjuk.
  • A tetejüket megszórjuk fahéjas cukorral, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.

 

Eredeti recept: Marabout cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr8713320155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása