Elsőre elég furcsán hangzik, de ha jól belegondolok. a köménynek van egy kis édeskés aromája, ami miért is ne passzolhatna akár valami sütivel is. Ráadásul én nagyon szeretem a köményt (a simát (?), a rómait nem annyira), úgyhogy nagy kiváncsisággal próbáltam ki most egy kekszben mazsolával párosítva...és ízlett.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt/vagy durvára tört kömény
- 1 citrom reszelt héja
- 70 g barna nádcukor
- 70 g kókuszzsír
- 50 g mazsola
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál növényi tej/víz
Elkészítés:
- Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a többit is hozzáadva rugalmas, nem ragacsos tésztát gyúrunk.
- Kb. fél centisre nyújtjuk, tetszőleges formára kiszúrjuk.
- A tetejüket megszórjuk fahéjas cukorral, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.
Eredeti recept: Marabout cuisine
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.