Manapság nagyon jó kis húsdarálókat lehet kapni, melyekhez tartozik kolbásztöltő eszköz is, így gyorsan, könnyedén elkészíthetünk kisebb adagokat is, különösebb kupleráj nélkül, akár egy kis lakásban is.
Hozzávalók 10 kg húshoz számolva:
- 10 kg sertéscomb, csont nélküli oldalas, lapocka (kb, az egésznek az 1/4-e legyen zsíros)
- 25 dkg őrölt pirospaprika (ízlés szerint édes-erős keverve)
- 24 dkg só
- 3 dkg darált fokhagyma
- 2 dkg őrölt fűszerkömény
- 2 dkg őrölt bors
- vékonybél
Elkészítés:
- A húst ledaráljuk a fokhagymával, majd kézzel alaposan összekeverjük a fűszerekkel.
- A húst kitöltjük a bélbe, majd a kolbászokat sütőben kisütjük. (a kimaradt nyers kolbászokat le is fagyaszthatjuk.)
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr915346612
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.