TejLe

...avagy le a tejjel

Házi töltött kolbász

Manapság nagyon jó kis húsdarálókat lehet kapni, melyekhez tartozik kolbásztöltő eszköz is, így gyorsan, könnyedén elkészíthetünk kisebb adagokat is, különösebb kupleráj nélkül, akár egy kis lakásban is.
img_20180213_094546_376.jpg

 

Hozzávalók 10 kg húshoz számolva:

  • 10 kg sertéscomb, csont nélküli oldalas, lapocka (kb, az egésznek az 1/4-e legyen zsíros)
  • 25 dkg őrölt pirospaprika (ízlés szerint édes-erős keverve)
  • 24 dkg só
  • 3 dkg darált fokhagyma
  • 2 dkg őrölt fűszerkömény 
  • 2 dkg őrölt bors
  • vékonybél

Elkészítés:

  • A húst ledaráljuk a fokhagymával, majd kézzel alaposan összekeverjük a fűszerekkel.
  • A húst kitöltjük a bélbe, majd a kolbászokat sütőben kisütjük. (a kimaradt nyers kolbászokat  le is fagyaszthatjuk.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr915346612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása