Vacsorára nincs is jobb egy gyorsan összedobható, könnyű salátánál. Ez nem is mondható receptnek, inkább csak egy ötlet, ami kedv, és ízlés szerint variálható.
Hozzávalók:
- vörösbegy saláta
- avokádó
- 1/2 zöldcitrom leve és reszelt héja
- körte
- barna cukor
- csirkemell filé
- olívaolaj
- só, bors
- friss zöldfűszer (pl. kakukkfű, rozmaring)
- kecskesajt (növényi sajttal helyettesíthető)
- dió
Elkészítés:
- Egy tányér alján elrendezzük a salátát, majd rátesszük a kisebb szeletekre vágott avokádót, ráreszeljük a fél zöldcitrom héját, és meglocsoljuk a levével.
- Egy serpenyőben karamellizálunk kb. 2 evőkanál cukrot, majd beledobjuk a kimagozott, kockákra, vagy szeletekre vágott körtét. Összeforgatjuk, öntünk rá egy kevés vizet, és hagyjuk pár percet puhulni, míg a leve nagyjából elfő, majd ha kihűlt, a salátánkhoz adjuk az esetlegesen megmaradt lével együtt.
- Ugyanebben a serpenyőben hevítünk egy kevés olívaolajat, majd megsütjük a csirkemellet, amit közben sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítünk. Ha langyosra hűlt, felszeleteljük kisebb darabokra, és a salátára tesszük.
- Végül rámorzsolunk ízlés szerinti mennyiségű kecskesajtot, rászórjuk az apróra tört diót, és meglocsoljuk a csirkesütésből visszamaradt szószt.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr114741575
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.