Csigaaa...a péksütik királya. Szerintem az első péksüti, ami a legtöbb embernek eszébe jut, és amit a legtöbb ember szeret....legalábbis én annyira, hogy azt gondolom, ezzel mindenki így van. :) Kétség kívül a legtökéletesebb a blundeltésztás kakaós, de ha kicsit gyorsabbak akarunk lenni, sima kalácstésztából is nagyon jó lesz az. Most én is így tettem, és kakaó helyett a második legjobb töltelékkel, fahéjjal készítettem el. (Egyébként a blundeltésztás verziót szuper leírással megtaláljátok -farkasvilmos- oldalán.)
Hozzávalók:
- 1,5 dl víz
- 12 g élesztő
- 30 g barna cukor
- 300 g liszt
- 40 g puha kókuszzsír
- 2 tojássárgája
Töltelék:
- fahéj
- barna cukor
- kókuszolaj
Elkészítés:
- A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, majd a többi hozzávalóval sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Ha kell, adunk hozzá még langyos vizet vagy lisztet, hogy megfelelő legyen,
- Folpackkal lefedjük, és szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
- Közben a töltelékhez összekeverjük a fahéjat ízlés szerint cukorral, és egy kevés kókuszolajjal, hogy egy picit összeálljon,
- Kb. fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd feltekerjük. A rudat kb. 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és még fél órát kelesztjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.