Ami azt illeti, a hagymalevesről nem egy túlságosan finom kaja jutna elsőre eszembe. És ha egy rakat hagyma nem járta volna a végét a zsák alján, valószínűleg neki sem fogok. Aztán meg, gondoltam, nehogy ne próbáljak már ki egy francia hagymalevest. Igaz, cipóban lett volna jó tálalni. de őszinte leszek. csak a fotó kedvéért nem volt kedvem elcses.ni annyi cipót, merthogy végülis úgysem ettük volna meg vele. A leves egyébként nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül - ez mindig fontos szempont, nemde? - és a végeredmény is tényleg finom.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 30 g kókuszolaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 200 g hagyma vékony cikkekre vágva
- 1 kisebb burgonya
- 1 csapott evőkanál barna nádcukor
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál liszt
- kb. 3 dl víz (a fele lehet fehérbor)
- só, bors
a tetejére zöldfűszer, pirított kenyér (sajt)
Elkészítés:
- Egy lábasba melegíteni kezdjük a kókuszolajat és az olívaolajat, majd rátesszük a hagymát, a cukrot és a sót, majd egy nedvesített sütőpapírral szorosan lefedve, alacsony lángon főzni-pirítani kezdjük. Kb. 20 percig így hagyjuk, néha átkeverjük, nehogy leégjen. Ha kell, pici vizet adunk hozzá.
- Ezután levesszük a sütőpapírt, a hagymához hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, és gyakran kevergetve világosra pirítjuk a hagymát.
- Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd kb. 15 percet főzzük.
- A levest leturmixoljuk, majd ha kell, felhígítjuk, utánaízesítjük. forralunk rajta egyet, és kész.
- A tetejére piríthatunk kenyeret, megszórhatjuk zöldfűszerekkel, vagy egy tűzálló tálba téve sajtot piríthatunk a tetejére a sütőben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.