TejLe

...avagy le a tejjel

Gesztenyés csiga

Hozzávalók:

a kelt tésztához:

  • 300 g liszt
  • kb. 1 dl langyos víz
  • 20 g friss élesztő
  • 3-4 ek. barna cukor
  • 70 g puha kókuszzsír
  • 1 tojás
  • csipet só

a töltelékhez:

  • 3 dl növényi tejhelyettesítő (nálam most zabtejjel készült)
  • 5 ek, barna cukor 
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 200 g főtt gesztenye (vagy kész gesztenyepüré)

 

Elkészítés:

  • Először elkészítjük a tölteléket. Ehhez a pudingport csomómentesre keverjük egy pár kanál tejjel és a cukorral, majd a felforralt többi tejhez öntve elkészítjük a pudingot. Félretesszük hűlni.
  • Ha kihűlt, belekeverjük az áttört főtt gesztenyét (vagy kész gesztenyepürét), és felhasználásig hűtőbe tesszük. (akár előző nap is elkészíthetjük.)
  • A kelt tésztához a langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba kimérjük a többi hozzávalót, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk, és letakarva, szobahőmérsékleten kb. 45 percet kelesztjük.
  • Ha megkelt, kb. fél centi vastagra nyújtjuk, egyenletesen eloszlatjuk rajta a lehűlt tölteléket. Feltekerjük, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, a tekercseket tepsibe fektetjük, és újabb 30-40 percet kelesztjük.
  • 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Szükség szerint megszórjuk porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr7015339916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása