Hozzávalók:
a kelt tésztához:
- 300 g liszt
- kb. 1 dl langyos víz
- 20 g friss élesztő
- 3-4 ek. barna cukor
- 70 g puha kókuszzsír
- 1 tojás
- csipet só
a töltelékhez:
- 3 dl növényi tejhelyettesítő (nálam most zabtejjel készült)
- 5 ek, barna cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g főtt gesztenye (vagy kész gesztenyepüré)
Elkészítés:
- Először elkészítjük a tölteléket. Ehhez a pudingport csomómentesre keverjük egy pár kanál tejjel és a cukorral, majd a felforralt többi tejhez öntve elkészítjük a pudingot. Félretesszük hűlni.
- Ha kihűlt, belekeverjük az áttört főtt gesztenyét (vagy kész gesztenyepürét), és felhasználásig hűtőbe tesszük. (akár előző nap is elkészíthetjük.)
- A kelt tésztához a langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba kimérjük a többi hozzávalót, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk, és letakarva, szobahőmérsékleten kb. 45 percet kelesztjük.
- Ha megkelt, kb. fél centi vastagra nyújtjuk, egyenletesen eloszlatjuk rajta a lehűlt tölteléket. Feltekerjük, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, a tekercseket tepsibe fektetjük, és újabb 30-40 percet kelesztjük.
- 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Szükség szerint megszórjuk porcukorral.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr7015339916
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.