TejLe

...avagy le a tejjel

Citromos zabkeksz mákos krémmel töltve

Senkinek sem újdonság, hogy a citrom és a mák jól passzol együtt, és mivel még mák mindig van itthon - ilyenkor csak muszáj - így most egy gyors uzsonnához készültek ezek a zabkekszek.......amolyan mákos pite után szabadon.

img_2110_1024x1021.jpg

Hozzávalók 4 db-hoz:

  • 8 evőkanál darált zabpehely
  • 2 púpozott evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál puha kókuszzsír
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja

     töltelék:

  • kb. 30 g darált mák
  • 15 g barna cukor
  • pici víz/növényi tej- vagy tejszín

Elkészítés:

  • A keksz hozzávalóit simára keverjük, majd egy kanál segítségével korongokat formázunk a sütőpapírral bélelt tepsinkre. (én egy pogácsaszaggatót használtam, hogy szabályosabb alakja legyen.)
  • 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
  • A töltelékhez a darált mákot elkeverjük a cukorral, illetve annyi folyadékkal, hogy krémes, nem folyós masszát kapjunk.
  • Két-két kekszet összeragasztunk a mákos krémmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3513517907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása