Senkinek sem újdonság, hogy a citrom és a mák jól passzol együtt, és mivel még mák mindig van itthon - ilyenkor csak muszáj - így most egy gyors uzsonnához készültek ezek a zabkekszek.......amolyan mákos pite után szabadon.
Hozzávalók 4 db-hoz:
- 8 evőkanál darált zabpehely
- 2 púpozott evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál puha kókuszzsír
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
töltelék:
- kb. 30 g darált mák
- 15 g barna cukor
- pici víz/növényi tej- vagy tejszín
Elkészítés:
- A keksz hozzávalóit simára keverjük, majd egy kanál segítségével korongokat formázunk a sütőpapírral bélelt tepsinkre. (én egy pogácsaszaggatót használtam, hogy szabályosabb alakja legyen.)
- 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
- A töltelékhez a darált mákot elkeverjük a cukorral, illetve annyi folyadékkal, hogy krémes, nem folyós masszát kapjunk.
- Két-két kekszet összeragasztunk a mákos krémmel.
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3513517907
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.