TejLe

...avagy le a tejjel

Mézes-fahéjas keksz

Hú, na ez a keksz, tényleg nagyon el lett találva. Omlós, könnyű és állati finom lett. A méztől és a fahéjtól már a karácsonyt idézi, és már sütés közben is isteni finom illat lengi be a konyhát.

img_9602jav_1024x692.jpg

Hozzávalók:

  • 250 g rétesliszt
  • 1/2 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • 50 g puha kókuszzsír
  • 1 tojás
  • 2 nagy evőkanál méz

Elkészítés:

  • Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd simára gyúrjuk a többi hozzávalóval. Ha a tészta nem állna össze és még morzsalékos, adjunk hozzá egy nagyon pici vizet, vagy (növényi) tejet.
  • A tésztát tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, közben melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra.
  • A tésztából formázzunk rudat, majd forgassuk bele egy kis nádcukorba.
  • Vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjunk köztük helyet, mert még kicsit szét fognak terülni.
  • Süssük őket világosra. (nagyon gyorsan megsülnek, kb, 6-8 perc)

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr4013037736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása