Hú, na ez a keksz, tényleg nagyon el lett találva. Omlós, könnyű és állati finom lett. A méztől és a fahéjtól már a karácsonyt idézi, és már sütés közben is isteni finom illat lengi be a konyhát.
Hozzávalók:
- 250 g rétesliszt
- 1/2 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál barna nádcukor
- 50 g puha kókuszzsír
- 1 tojás
- 2 nagy evőkanál méz
Elkészítés:
- Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd simára gyúrjuk a többi hozzávalóval. Ha a tészta nem állna össze és még morzsalékos, adjunk hozzá egy nagyon pici vizet, vagy (növényi) tejet.
- A tésztát tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, közben melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra.
- A tésztából formázzunk rudat, majd forgassuk bele egy kis nádcukorba.
- Vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjunk köztük helyet, mert még kicsit szét fognak terülni.
- Süssük őket világosra. (nagyon gyorsan megsülnek, kb, 6-8 perc)
A bejegyzés trackback címe:
https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr4013037736
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.