TejLe

...avagy le a tejjel

Narancsvirágvizes kalács - tejtermékmentes

A narancsvirágvizet már korábban említettem, akkor éppen kekszbe került, most kalácsba fog, de egyébként bármilyen sütemény tésztájában megállja a helyét, legyen az palacsinta, kevert süti, piskóta stb. Igazából azért is nagyon jó, mert mindenféle töltelék vagy egyéb extra nélkül különlegessé tehető vele a sütink. 

img_9358_1024x1021_tejmentes_kalacsfleur_oranger.jpg

Hozzávalók:

  • 1,5 dl meleg kókusztej
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • 15 g friss élesztő
  • 300 g liszt
  • csipet só
  • 30 g puha kókuszzsír
  • 6 evőkanál narancsvirágvíz
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

  • A tejben a cukorral felfuttatjuk az összemorzsált élesztőt.
  • Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, majd a felfutott élesztőt is hozzáadva közepesen lágy, jól formázható rugalmas tésztát gyúrunk. 
  • Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. 
  • Újra átgyúrjuk, tetszőlegesen összefonjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ismét kelesztjük kb, 40 percet.
  • 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Időközben, ha szükséges, alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. Egy késsel ellenőrizhetjük, hogy a belseje is jól megsült-e.

img_9373_1024x1020.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zabkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr2312999592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Tejtermékmentes apróságok egy helyre gyűjtve - tőlem, és innen-onnan.

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Receptlista

süti beállítások módosítása