A narancsvirágvizet már korábban említettem, akkor éppen kekszbe került, most kalácsba fog, de egyébként bármilyen sütemény tésztájában megállja a helyét, legyen az palacsinta, kevert süti, piskóta stb. Igazából azért is nagyon jó, mert mindenféle töltelék vagy egyéb extra nélkül különlegessé tehető vele a sütink.
Hozzávalók:
- 1,5 dl meleg kókusztej
- 2 evőkanál barna nádcukor
- 15 g friss élesztő
- 300 g liszt
- csipet só
- 30 g puha kókuszzsír
- 6 evőkanál narancsvirágvíz
- 2 tojássárgája
Elkészítés:
- A tejben a cukorral felfuttatjuk az összemorzsált élesztőt.
- Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, majd a felfutott élesztőt is hozzáadva közepesen lágy, jól formázható rugalmas tésztát gyúrunk.
- Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Újra átgyúrjuk, tetszőlegesen összefonjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ismét kelesztjük kb, 40 percet.
- 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Időközben, ha szükséges, alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. Egy késsel ellenőrizhetjük, hogy a belseje is jól megsült-e.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.