Sokszor elgondolkodom azon, hogy valójában egy recept előtt ugyan kit érdekel, hogy mi a története egy kajának, vagy ugyan mi története lehet egyáltalán....kitaláltad, vagy volt otthon maradva ez meg az, vagy rég kinézted valahol, és meg akartad csinálni stb. Aztán persze beleesek a "csapdába", mert én is mindig elolvasom másét, és jónak is találom, de amikor el kell jutni az enyémhez, akkor arra jutok, hogy ugyan mit írhatnék ide, mert hogy nem érdekes az meg minek - és tényleg. Szóval megosztottam most veletek ezt a gondolatot, mert ehhez a leveshez aztán fogalmam se volt, hogy amúgy mit keríthetnék össze. :))
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 4 db közepes burgonya
- olaj
- só, bors, bazsalikom
a tetejére:
- szalonna
- kenyérkocka
Elkészítés:
- A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és egy lábasban kevés olajon pirítani kezdjük.
- Ha a póréhagyma fonnyadni kezd, hozzátesszük a megpucolt, kockákra vágott burgonyát, és időnként kevergetve tovább pirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, és egy kis szárított bazsalikomot is adunk hozzá.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi a zöldségeket éppen ellepi, és puhára főzzük őket.
- Ezután a zöldségeket leturmixoljuk egy kevés főzővízzel.
- A pürénket visszatesszük főlni, még annyi főzővizet adunk hozzá, hogy levesünk a nekünk tetsző sűrűségű legyen, ha kell, utánafűszerezünk, és egyet forralunk rajta.
- Egy serpenyőben pirítunk néhány szelet szalonnát, majd ezt kivesszük, és a zsírjában lepirítjuk az apró kockákra vágott kenyérdarabokat.
- A levest tányérokba szedjük, és a lepirított szalonnával, és kenyérkockákkal tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.